Your have exceeded the 50 character limit.
Skip to main content

Fields with asterisk (*) are obligatory.
Company
First and last name*
c/o
Address*
Zip code*
Hausnummer*
City*
Country*
Name country*
E-mail*
State/Province
Phone*
Quantity*
pcs
Currency
Unit price
- tax included
Total
- tax included

Conditions and terms.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Contact us for other payment methods.

A receipt will be sent to the specified email
address after the transaction has been approved.
The cover of your book
Design:
Classic Blue
Book size:
Classic
Book type:
Cover type:
Person/Org.-nummer*Preferred paymentKampen om Tungt Vatten "Sista Droppen" 1939 -1945

Author: Ulf Sundholm

Under andra världskriget var efterfrågan av D2O (Tungt vatten) stort från flertalet länder som forskade med atomklyvning.
Norge var ockuperat av tyskarna och de tog över den norska utvinningen av D2O i Rjukan.
Sverige hade Fysiker Lise Meitnér som var en av världens mest kända kvinnliga fysiker i ett av sina laboratorium och hon var i behov av D2O till bl.a. Manhattan projektet. Trots att tyskarna stoppat leveranser från norska Rjukan till Sverige så kunde hon fortsätta sitt arbete med kärnforskning med den D2O utvinning som i hemlighet producerades i Ljungaverks fabrikens tysktillverkade kopior av Rjukans kolonner.
Boken innehåller även sabotaget den 5 oktober 1944 på den militär bevakade syntet gummifabriken som den svenska staten byggde till den svenska beredskapen.


Ulf Sundholm

Jag är 63 år och har de senaste 15 åren läst tusentals sidor dokument och besökt äldre personer som själva varit med eller minns vad arbetskamrater berättat för dem om händelser inom Fosfatbolagets fabrik i Ljungaverk. Jag har byggt upp ett industri museum där jag visar maskiner från fabriken och produkter som de producerat även i hemlighet under krigsåren som t.ex.Tungt Vatten (D2O) och syntetiskt gummi Svedopren.
Min nästa bok kommer att vara en bilderbok från fabrikens början till nedläggning och beräknas vara i tryck december 2020.


Pages: 196Price example, 1 copy
Soft cover Basic, black/white interior - 34$News & Published books
bottom-banner-close