Your have exceeded the 50 character limit.
Skip to main content

Fields with asterisk (*) are obligatory.
Company
First and last name*
c/o
Address*
Zip code*
Hausnummer*
City*
Country*
Name country*
E-mail*
State/Province
Phone*
Quantity*
pcs
Currency
Unit price
- tax included
Total
- tax included

Conditions and terms.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Contact us for other payment methods.

A receipt will be sent to the specified email
address after the transaction has been approved.
The cover of your book
Design:
White
Book size:
Classic
Book type:
Cover type:
Person/Org.-nummer*Preferred paymentSjuttiotal mot sjuttio

Author: Sylve Wahlström

Berättelserna i den här boken är en fortsättning på min tidigare bok "Licepok" där jag berättade om tiden från att jag slutade skolan och fick börja arbeta till då när jag gifte mig 1969.

Mina berättelser om sjuttiotalet speglas av en tid då sammhället växer och när det omtalade miljonprogrammet byggs. Europas stärsta sjukhus Huddinge sjukhus byggs och ett antal anexssjukhus byggs runt Stockholm. Nya polishuset på Kungsholmen och kvarteret Fältöversten på Östermalm i Stockholm.

Man kan säga att det verkligen var fart på byggnationerna med låg arbetslöshet. Vi hade hög inflation och och höga låneräntor på upp tiill 15% men vi fick också dra av räntekostnaderna i deklarationen. Det var förmånligt att låna eftersom inflationen var hög så pengarna man lånat blev mindre värda.

I den fina bok jag fick av min hustru i sextioårspresent finns mycket att läsa vad dom hände under sjuttiotalet och när jag slår upp 1970 ser jag till min förvåning att julen 1970 dör det 27 personer i trafiken och ett 60 tal skadades bara under julhelgen. 1975 dödas 30 personer i trafiken under julhelgen ofattbara sifror!

Här har vi gjort framsteg med säkrare bilar bättre vägar och hastighetsbegränsning.

Det finns mycket jag skulle kunna referera till från den fina boken men det finns information att hämta på annat håll så jag nöjer mig med att berätta om sådant som var närmast mig själv.

De minnesbilder jag har av händelserna på sjuttiotalet känns inte lika säkra som tidigare vilket kanske kan bero på att de fortfarande ligger relativt nära, eller om det kan bero på att det hände för mycket och möjligen blev det svårt att smälta alla intryck.


Sylve Wahlström

Mitt namn är Sylve Wahlström är född 1941 och uppvuxen i Sundbyberg och efter skolan flyttade familjen till Tungelsta.

Jag började skriva för att mina barn och de efterkommande skulle få lite inblick i hur det var att växa upp under 60 och 70 talet. Det med anledning av att mina föräldrar aldrig berättade hur det varit för dem vilket var en saknad efter att de gått bort.


Pages: 194Price example, 1 copy
Hardcover Premium, cover and interior in full colour - 166$ (2nd book 83$)

Hardcover Basic, black/white interior - 35$
Soft cover Premium, cover and interior in full colour - 141$ (2nd book 70$)

Soft cover Basic, black/white interior - 26$
Spiral bound, cover and interior in full colour - 123$ (2nd book 61$)


½ price off! If you order more than 1 copy of the same book or photo book, you will get the following books in the same order for half the price! (NOTE: doesn't apply to BASIC where the extra rebate already is included)News & Published books
bottom-banner-close