Your have exceeded the 50 character limit.
Skip to main content

Fields with asterisk (*) are obligatory.
Company
First and last name*
c/o
Address*
Zip code*
Hausnummer*
City*
Country*
Name country*
E-mail*
State/Province
Phone*
Quantity*
pcs
Currency
Unit price
- tax included
Total
- tax included

Conditions and terms.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Contact us for other payment methods.

A receipt will be sent to the specified email
address after the transaction has been approved.
The cover of your book
Design:
Classic Blue
Book size:
Maxi
Book type:
Cover type:
Person/Org.-nummer*Preferred paymentThe D2O Train. Del 1

Author: Ulf Sundholm

Andra Världskriget och med Tyskarnas Intresse producerade Sverige 1944 Tungt Vatten på samma sätt som Rjukan i Norge. Boken handlar mestadels om fabriken i Ljungaverk som i stort sett startades med en licens av Norsk Hydro A/S. Under andra världskriget förändrades fabriken till en krigsindustri där den försörjde militären med råvaror för bl.a. ammunitionstillverkning.
Del 1 har mest lokalhistoria samt underlag till del 2 som i sin helhet kommer att handla om hemligheter under kriget som aldrig tidigare skrivits om. Delar av Fosfatbolaget i Ljungaverk var i stort sett en kopia av Rjukan i Norge och vi producerade också D2O (Tungt Vatten) under kriget. Vem eller vilka var mottagare till dessa dyra droppar ?
SG-1 Var en annan fabrik under Fosfatbolagets ledning som tillverkade syntetiskt Gummi till svenska försvaret och enbart till den inhemska marknaden på order av USA. Hamnade delar av produktionen i tyskarnas händer och till vad? Efter flera misslyckade sabotage försök, lyckades attentatsmännen till slut spränga en del av fabriken. Med blod på sina händer har de skyldiga aldrig straffats. I del två kommer jag att försöka ge svaren på händelser som aldrig tidigare har skrivits om, samt några teorier om tyskarnas kärnvapenprogram.
Hemliga möten med Tyskar. Mord. Självmord. Mordbrand och Sabotage.
Del 2. Utkommer November -December 2014 (Under kriget)
Del 3. Utkommer Januari - Februari 2015 (Efter kriget)


Ulf Sundholm

Jag är 58 år. Jag äger delar av årtiondens största kemiska bibliotek, från tidigare företaget i Ljungaverk med många olika namn. Stockholms Super Fabriks Aktiebolag. Fosfatbolaget. Kema Nord mm.
Där finner jag stoff till nya sidor hur Sverige försedde bl.a. Tyskland med krigsmateriel ? För närvarande och till min glädje finns det många gobitar kvar bland alla dessa böcker, anteckningar och protokoll för mig att utforska i.


Pages: 100Price example, 1 copy
Soft cover Basic, black/white interior - 20$News & Published books
bottom-banner-close