Your have exceeded the 50 character limit.
Skip to main content

Fields with asterisk (*) are obligatory.
Company
First and last name*
c/o
Address*
Zip code*
Hausnummer*
City*
Country*
Name country*
E-mail*
State/Province
Phone*
Quantity*
pcs
Currency
Unit price
- tax included
Total
- tax included

Conditions and terms.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Contact us for other payment methods.

A receipt will be sent to the specified email
address after the transaction has been approved.
The cover of your book
Design:
White
Book size:
Classic
Book type:
Cover type:
Person/Org.-nummer*Preferred paymentKvinnan och barnet

Author: Harriet Nordlund

Kvinnan och barnet är en berättelse om ursprung, en värld före den vi känner till idag. Boken berättar om hur kvinnan för kunskapen vidare genom generationer i en tidlös värld, för att ge barnet kunskap och hopp inför framtiden. Vägen är sällan rak, Solens barn får en vacker värld som gåva men historiens gång visar att människan lätt kan missbruka gåvan i sin girighet.

Kvinnan och barnet ingår tillsammans med Samernas skapelseberättelse och Trumbäraren i den muntliga traditionen om samernas tillblivelse.

Berättelserna talar om vikten av att samverka människor emellan och att ta hand om vår jord för kommande generationer.


Harriet Nordlund

Harriet Nordlund är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Hon har arbetat inom teatern hela sitt yrkesverksamma liv som skådespelerska, regissör, teaterchef och manusförfattare samt skrivit verk för sceniska framföranden. Verken är uppförda både i Sverige och i Norge.

Dálvadis - den första samiska teatern, grundades i Jokkmokk av Harriet Nordlund och Maj-Doris Rimpi. Under denna tid utvecklades en nya teaterform där föreställningarna uppfördes i ett is- och snölandskap med tältkåtor, då det inte fanns tillgång till scener. I tältkåtorna samlades publiken runt eldar där de kunde värma sig och samtidigt ta del av samiska berättelser över en kopp kaffe/te. Ingen hade tidigare varit med om ett sådant mäktigt äventyr - ett snöspel.

Intresset för urfolk väcktes i samband med etablerandet av den samiska teatern. Genom att samarbeta med andra urfolk blev Harriet Nordlund medveten om den enhetlighet som finns, att man inte är ensam utan kan hämta kraft och inspiration från varandra. Det uppmuntrade Harriet att söka sin egen väg och förmedla sitt samiska kulturarv.


Pages: 42Price example, 1 copy
Hardcover Basic, black/white interior - 28$News & Published books
bottom-banner-close