Your have exceeded the 50 character limit.
Skip to main content

Fields with asterisk (*) are obligatory.
Company
First and last name*
c/o
Address*
Zip code*
Hausnummer*
City*
Country*
Name country*
E-mail*
State/Province
Phone*
Quantity*
pcs
Currency
Unit price
- tax included
Total
- tax included

Conditions and terms.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Contact us for other payment methods.

A receipt will be sent to the specified email
address after the transaction has been approved.
The cover of your book
Design:
White
Book size:
Classic
Book type:
Cover type:
Person/Org.-nummer*Preferred paymentDen blå boken

Author: Urban Folkebrant

Mysterierna i Lerholm (del 1) - Den blå boken
Författare: Urban Folkebrant
Genre: Barn- och ungdomslitteratur (magisk realism)
Målgrupp: 9 – 12 år

Under ett besök på Lerholms bibliotek en regnig höstdag hittade Anna av en ren slump en gammal och märklig bok. Och den skulle inte bara ta med henne utan även hennes systrar Ella och Alda samt deras kusin Lydia på flera spännande men också lite kusliga äventyr. Vid ett tillfälle hamnade de i det gamla Egypten och blev instängda i en pyramid. Något som barn kunde bli utsatta för på den tiden.

” Helt plötsligt hördes röster och ett högt skrapande. Anna och Ella tittade sig omkring och då såg de hur ett stort stenblock sakta sköts in utifrån för att täcka ingången till gravkammaren. När stenblocket var på plats blev det helt tyst.
– Nu kommer vi nog dö härinne, viskade Ella till Anna.”


Urban Folkebrant

Urban Folkebrant

Urban Folkebrant är teol. lic. och lektor i religionskunskap. Under de senaste 30 åren har han skrivit läromedel (Sv/So) både för grundskola och gymnasium. Den av hans 15 böcker som fått störst genomslag är En värld av författare som på sina 570 sidor tar med läsaren genom århundraden av litteratur, arkitektur och kulturhistoria.

År 2016 slog han dock in på en ny bana och en ny genre. Tanken på att skriva skönlitteratur hade funnits i bakhuvudet under flera år. Ett första steg togs då han började med att inflika egna fiktiva och spännande berättelser som mer lättsamma komplement till den faktatext som präglar innehållet i läromedel. Tanken var att förena nytta med nöje. Ett exempel på detta är Sofi Historia, en lärobok för grundskolans högstadium.
Intresset för det skönlitterära skrivandet kom till slut att ta överhand och intresset för läroboksförfattandet svalnade. Den drivande tanken med skrivandet blev nu istället att förena nöje med nytta.

År 2018 debuterade han som barnboksförfattare med den självbiografiska Arrendatorns son. Läsaren får här ta del av hur livet för en ung pojke kunde te sig på 1950-talet. Boken handlar om Karl, hans alter ego, som växte upp på Björnebergs herrgård. Karl levde i sin egen lilla värld och han var medveten om att han inte alltid gjorde saker som alla var nöjda med. Det gällde både hemma men framför allt i skolan.
Arrendatorns son kom under samma år, 2018, att följas upp av Farväl till landet vilket är en fortsättning på berättelsen om Karl.

År 2019 påbörjade han så arbetet med Lerholmsserien där Den blå boken utgör den första delen. Innehållet i de böcker som ingår i Lerholmsserien hör i första hand till genren magisk realism för åldersgruppen 9 – 12 år. Men eftersom tanken med hans skrivande fortfarande, i hög grad, präglas av att förena nöje med nytta finns även historiskt intressanta och underhållande inslag av fakta. Man brukar ibland tala om pedagogisk skönlitteratur där läsaren inte bara blir underhållen utan även till viss del undervisad. Böckerna i Lerholmsserien tillhör denna kategori.


Pages: 122Price example, 1 copy
Soft cover Basic, black/white interior - 21$News & Published books
bottom-banner-close